Skip to content Skip to footer

Debora van Es

Even Voorstellen..

Mijn passie voor kinderen is zo’n 33 jaar geleden ontstaan. Ik merkte op dat kinderen erg naar mij toe trokken en dat ik me dan net zo fijn voelde bij hun als dat zij zich voelden bij mij.

Ik wist destijds nog niet wat voor een vervolgopleiding ik moest volgen, maar dat werd mij toen duidelijk: ik wil iets met kinderen doen.

33 jaar lang heb ik afwisselend met baby’s, peuters, en schoolkinderen gewerkt. En nu sinds 1 jaar geleden heb ik besloten met genoeg ervaring en de nodige gevolgde opleidingen uit de Kinderopvang te stappen. Ik wil kinderen en ouders op een andere manier ondersteunen. Momenteel ben ik in opleiding om als Kindercoach te worden opgeleid bij Goudeerlijk.

Vanuit huis ben ik mijn eigen praktijk aan het opzetten. En ik help al diverse gezinnen met hun kinderen. En individueel help ik  jongvolwassenen.

Het is ondertussen mijn missie geworden om er voor elk kind te kunnen zijn. En dat heb ik mede te danken aan mijn eigen pittige jeugd. Die heb ik omgezet in iets positiefs. Een kind en hun ouders echt te begrijpen is hierdoor makkelijker geworden. Dat er op dit moment zulke lange wachtlijsten zijn voor de jeugd die problemen heeft baart mij grote zorgen. Kinderen en ouders lopen in deze tijd steeds vaker vast en verliezen dan de onderlinge verbinding met hun kind. Tijdens een traject ondersteun ik ook de ouders van kinderen die begeleid worden. Want ook als ouder kan je soms wel even wat richting gebruiken.

Na een intakegesprek met de ouder(s) en het kind maak ik een plan van aanpak. U krijgt dan als ouder een update om de zoveel sessies per email of zoals gewenst telefonisch. 

Dus zit je kind of u als ouder niet helemaal lekker in het vel, bel me dan en vertel.

Want ieder kind verdient het om zichzelf te zijn. En mag weten dat het op zichzelf kan vertrouwen.

Debora van Es

 

Midden in de coronatijd had ik het idee opgevat om kinderen te enthousiasmeren om naar buiten te gaan, YO ga naar buiten. dit idee werd omarmd en zo was ik opeens uitgenodigd om op tv er iets over te vertellen. (inmiddels werk ik niet meer bij Mundo overigens)